Search
  • Evert Blankesteijn

Leiderschap en angst?

Updated: Feb 20, 2019

De Verdelers en de Vermenigvuldigers noemen wij hen voor het gemak. Twee heel verschillende typen leiders. De Verdeler trekt mensen om zich heen leeg. Hun energie, intelligentie, talent en committment worden dagelijks op de proef gesteld. Verdelers hebben het nodig om voortdurend te laten zien dat zij de slimste zijn of dat zij het voor het zeggen hebben.


De Vermenigvuldigers daarentegen zetten zich in om de capaciteiten, het intellect en de positieve flow van de mensen om hen heen te versterken. Zij géven aandacht in plaats van dat zij die opeisen.


De Verdeler reageert feitelijk uit angst en organiseert op basis van die angst.

De Vermenigvuldiger daarentegen gaat uit van vertrouwen en krijgt vertrouwen terug, en energie en inzet en in de samenwerking brengt dat meer werkplezier, resultaat en minder stress.


En dan nu de shift naar ons eigen persoonlijk leiderschap. Ieder van ons leidt zijn of haar leven vanuit een eigen achtergrond, conditionering en 'drive'. Daarom is het interessant om eens te kijken naar de vraag in welke situaties en in welke mate je zelf een Verdeler of een Vermenigvuldiger bent.


Wat daarbij kan helpen is om te beginnen je eigen oordelen niet al te serieus te nemen, stiltemomenten op te zoeken en het volgende te oefenen. Een week lang probeer je je eigen gelijk opzij te zetten. Een week lang probeer je om niet te bewijzen of aan te tonen of te beargumenteren dat je het beter weet of gelijk hebt of dat het anders moet.

Accepteer eenvoudig dat de ander iets zegt, vindt, of een standpunt heeft en luister bewust zonder direct in reacties te denken en stel alleen vragen, open en belangstellend. Probeer het een week lang hierbij te laten.


Kijk eens wat dat met je doet, en wat er gebeurt.


Ik wens ik je veel inzicht, wijsheid, vernieuwing en vertrouwen. Succes!